piątek, 15 czerwca 2012

Bananowo-Kokosowe Krokiety z Sosem Rabarbarowym





Składniki:

na ciasto: 
maka, 2-3 jajka, mleczko kokosowe, szczypta soli, woda mineralna

 sos:
 rabarbar, cukier, cynamon, odrobina rumu 

 Farsz: 
 2-3 banany

   do obtoczenia: 
bułka tarta i  rozbełtane jajko 

Przygotowanie:

mąkę, jajka, kokosowe mleczko, szczypta soli, wodę mineralną wymieszać  

 usmażyć na placki naleśnikowe


Rabarbar pokroić w kawałki, wymieszać z cukrem, cynamonem i odrobina wody, poddusić , na końcu dodać  rum


Banany obrać i pokroić w plastry  


 Ułożyć na naleśniku i zwinąć według uznania
 Obtoczyć w jajku i bułce tartej


 Usmażyć na rozgrzanym oleju
 Polać sosem rabarbarowym  
 


i na końcu palce lizać :))) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz